Karácsonyi Vásár 12.07. és 12.14

Várunk szeretettel Karácsonyi Vásárunkon (12.07. és 12.14. 19:00 órától, itt az online felületünkön)

* Gyapjú/Kasmír mini kollekciók (12.14.)

* Használt dekor tárgyak és ékszerek  (12.14.)

* Alkalmi és Vintage ruhák, kiegészítők

A szokásos téli darabok és új kollekció mellett.

——————————————————— Oldalunkon található darabok a körforgásos gazdasági modellt hivatottak előtérbe helyezni. Ilyen az újrahasznosítás a ruhabizományi rendszerünk által, rövid ellátási lánc, vagy a többnyire természetes és könnyen lebomló anyagok kinálata.

Ez miért jó?  Ezen darabok nagy részének ökológiai lábnyoma alacsonyabb, hiszen magyar háztartásokból származnak, így közvetlenül nem utaztak több száz/ezer kilométert. Ugyanakkor már legyártott darabokról beszélünk, melyeket ha minél többet sikerül használatban tartani, annál kisebb a környezetre tett terhelésük, természeti erőforrás igényük 0-hoz közelít. (Természetesen, ha nem is teljesen kizárva, de amennyire lehet óvakodva a műszálaktól, hiszen mosásuk során kioldodó mikroműanyagok igencsak szennyezik folyóinkat.)  A temában ajánljuk Dobos Emese cikkét 

 

Más körforgásban tartók: Az adományboltok, ruhacserék, garázsvásárok, online/offline közösségi piacterek, bolhapiacok, upcycling tervezők, akik szintén hasonló elven működnek, és akiket szívből ájánlunk! 

 

 • Honnan érkezik a mi árukészletünk? Nagyrésze ruhabizományirendszerünk segítségével magánszemélyektől vagy  (pl. dekor tárgyak, vintage kiegészítők, gyapjú/kasmír darabok egy része) országszerte bolhapiacokról, és egyéb magyar használt ruha forrásokból, Erdélyből. Szem előtt tartva a minőséget, rövid és lokális körforgást/ellátást.